Tryk her for musik!

søndag den 17. oktober 2010

En helt ”almindelig” tirsdag


Vores tirsdage er så fantastiske dage, at de fortjener et blog-indlæg helt for dem selv!

Om morgenen står vi alle tidligt op, og efter vi har fået et koldt brusebad og en skål havregryn med pulvermælk, er vi klar til at påbegynde dagens gerninger:
Dagen starter på kvindeskolen kl. 8:30 (kvindeskolen er en skole for de hustruer, hvis mænd går på præsteskolen på compounden: Brønnum Lutheran Seminary), hvor vi  lærer kvinderne at bage efter nogle opskrifter, som vi medbringer.  Dem håber vi så på, at de senere kan bruge derhjemme. Desuden er det os, der for indsamlede penge køber råvarerne til projektet. I dette projekt skal de også lære om madlavningshygiejne, som f.eks. indebærer viden om, at man skal vaske hænder inden man begynder at lave mad og vaske de forskellige råvarer, inden man bruger dem. Bagningen foregår med tørgær, og ovnen er en stor, rund gryde med sand i bunden - selvfølgelig stående over et bål - hvori man ilægger nogle forme med dej i. I tirsdags stod menuen på indbagt pizza, og næste gang skal vi bage kage! Det handler om så vidt muligt at bruge de råvarer, som kvinderne selv har til rådighed hernede, og som også er overkommelige inden for deres budget. Derfor går det altså ikke, at vi laver bagværk med importvarer, for det vil kvinderne ingen gavn få af bagefter – og dermed ville ideen med projektet gå tabt! En formiddag som denne har også en anden udfordring, da mange af kvinderne kommer fra landsbyerne, hvor engelskkundskaberne er meget begrænsede. Derfor skal en af kvinderne stå og oversætte alt, hvad vi siger, da majoriteten af dem ikke forstår engelsk.
Efter en hel formiddag med kvindesnak og hygge, er det kl. 3 tid til Mbamba Out-børnene. I Mbamba Out har vi nemlig et projekt, der går ud på, at vi hver tirsdag tager derover og leger med over 100 skønne børn, samt laver lidt mad til dem, som skifter mellem at være kiks og ris med tomater etc. – hvad vi nu lige finder på. Til madlavningen får vi hjælp af nogle lokale kvinder fra landsbyen. Det er en ubeskrivelig følelse at se så mange børn med et stort smil på læben, fordi der endelig er nogen, der tager sig god tid til at lege med dem og vise omsorg for dem. Deres dagligdag er i forvejen hård, og fattigdom og mangel på mad fylder meget – disse børn har bestemt flere bekymringer at bære rundt på, end de burde. At kunne mætte så mange børnemaver – om så blot for en dag – giver virkelig en fantastisk mavefornemmelse, og når vi går derfra, er det som at svæve på en sky af lykke. Om tirsdagen får vi, så blot for et par timer, fjernet bekymringerne fra hundredvis af små barnesind.
Om aftenen skal vi fremover bruge tiden i Boys’ Brigade, som er den nigerianske udgave af FDF. Kirken står for denne organisations - dvs. at der er en Boys’ Brigade kreds for hver kirke i Nigeria, hvilket til sammen giver et temmelig stort antal kredse! Vi glæder os meget til at blive en del af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar